Marieke Biersteker

Welkom,

Mijn naam is Marieke Biersteker,

Vanaf het moment dat ik me kan herinneren, wist ik dat het doel van mijn leven is om mensen te ondersteunen.

Een goede hulpverlener is, in mijn optiek, iemand die je echt begrijpt. Dat kan alleen door de nodige ervaring en verwerking daarvan.

Ik ben geprofessionaliseerd door een opleiding, een stuk of 30 cursussen en deed ervaring op, op verschillende uitdagende werkplekken de afgelopen 20 jaar.

Van ondersteuning Z.E.M.G in een woonzorg situatie tot aan ambulante begeleiding van multi-problem gezinnen.

Als ondernemer in de zorg kom ik in aanraking met verschillende doelgroepen en teams. Omdat ik begrijp wat er op de werkvloer speelt, kan ik mijn begeleiding optimaal aanpassen aan de wensen van het team en de cliënten.

HSP en Hoogbegaafdheid zijn eigenschappen waarin ik ervaringsdeskundige ben. Ook hier over kun je met me in gesprek door samen een wandeling te maken, Natuur coaching of een Reikibehandeling. Ze geven je inzichten waardoor je verder kunt.

Maar goed, het gaat natuurlijk niet over mij, het gaat om jou. Je krijgt begeleiding op maat van een professioneel Agogisch werker die met je meedenkt, of een stap terug doet wanneer dat nodig is. Iemand die naast je staat en op het juiste moment afstand neemt zodat je het zelf kunt doen.

Hieronder omschrijf ik graag een paar voorbeelden:

Zo begeleidde ik eens iemand die door een hersenaandoening niet goed meer kon praten; Hij zat met een situatie en kon het niet goed onder woorden brengen, Ik vroeg hem even te zwijgen en vertelde rustig wat hij volgens mij bedoelde. Hij barstte in tranen uit en zei:” Jij zegt precies wat ik bedoel” Daardoor kon ik hem helpen de situatie op te lossen.

Ooit gaf ik een lezing over synchroniciteit en heilige geometrie.

Een jaar later kwam ik nog mensen tegen die me vertelden: “Wat jij me toen geleerd hebt, ik weet het nog! Ik doe er iets mee hoor, ben er blijer door geworden! Dit moet je vaker doen!”

Zo had ik eens iemand op mijn behandeltafel voor Reiki, meestal draai ik dan muziek, die ik van tevoren afstem.

Ik voelde mijn oren tintelen en zette de muziek een tikje zachter, waarop mijn klant zei: “Ik durfde het niet te zeggen, maar ik wilde de muziek graag wat zachter!”

Voor mij zijn dit soort dingen normaal. Voor een ander misschien speciaal.

Voor mij ben jij mens en ik zie het mooie in jou. Ik zie door beperkingen heen waar mogelijkheden zijn.

Onbevooroordeeld zoals dat bij mijn natuur en professionaliteit hoort en stem graag samen af hoe het voor jou het beste werkt.

After Rain there’s a Rainbow

After a Storm There’s Calm

After the Night there is a Morning

And after and End, A New Beginning.

Ik hou van de natuur, een kampvuur avond met vrienden, SUP-pen en wandelen. Van dansen en Chocola, ons gezin , mijn werk en zie je graag voor een afspraak.